Voordelen van Tribulus Terrestris

Tribulus Terrestris, ook wel Gokshura genoemd, is een klein plantje met veel potentieel. Het is dan ook niet zomaar een geliefd kruid in de Ayurveda – het wordt al eeuwen ingezet ter ondersteuning van de mannelijke gezondheid. Van het verhogen van het aantal zaadcellen tot het ondersteunen van de spieropbouw, Tribulus Terrestris kan niet ontbreken in het dieet van de gezondheids- en lichaamsbewuste man. Ow yeah!

TRIBULUS TERRESTRIS: VOORDELEN VOOR HET LIBIDO

Tribulus Terrestris heeft een gunstige invloed op het libido

Beleef jij dankzij Tribulus Terrestris straks (nog) meer stomende nachten?

Sex sells, moet dit plantje gedacht hebben, en toegegeven: ook wij zijn verkocht. Tribulus Terrestris kan je helpen je libido te verbeteren. Je weet het misschien al wel – kans bestaat dat je ’t hier eerder las – maar libido is een enorm complex gegeven dat door een heleboel factoren beïnvloed wordt.

Waar komt Tribulus Terrestris dan precies te hulp gesneld? Eerst en vooral kan het extract helpen spanning en angst te verlagen. Toegegeven, we hebben allemaal wel eens seks gehad net om te ontspannen. Maar we weten even goed dat zelfs een vluggertje niet lukt als de stress te hoog zit, en daar maakt dit extract korte metten mee. Bedankt Gokshura!

Daarnaast helpt het bij de testosteronproductie en kan het je seksuele prestaties en je vruchtbaarheid verbeteren. Daarover lees je hieronder meer.

MOGELIJKE TOENAME VAN TESTOSTERON

Studies hebben aangetoond dat Tribulus Terrestris een toename van testosteron in onvruchtbare mannen kan bewerkstelligen. Bij mannen met een normale testosteronproductie helpt het extract die productie in stand te houden. Daarnaast heeft Tribulus Terrestris een heleboel andere eigenschappen die elk op zich de testosteronproductie positief kunnen beïnvloeden.

VERBETERING SEKSUELE GEZONDHEID

Je kunt van Tribulus Terrestris meer seksuele uithoudingsvermogen verwachten (dat lees je goed: Tribulus Terrestris kan je vrijpartijen helpen verlengen), alsook een verhoogde vruchtbaarheid.

Tribulus Terrestris wordt ingezet om zowel vroegtijdig klaarkomen als erectiestoornissen te bestrijden. De effecten werden tot nu toe het sterkst waargenomen in studies op mannen die precies daar problemen mee hadden – maar ook studies op mannen waarvoor dit geen probleem lijkt te zijn, zijn veelbelovend.

Tribulus zou bijvoorbeeld specifiek de erectiebloeddruk kunnen verhogen. Hoe dat precies werkt, is nog niet volledig bekend, en wordt nog bestudeerd. Bij de ene studie lijkt het extract de bloeddruk in het algemeen te verhogen, bij de andere lijkt het enkel of vooral om de erectiebloeddruk te gaan. Het is echter wel een van die voordelen van Tribulus Terrestris die het zo eindeloos interessant maakt wanneer het op de mannelijke gezondheid aankomt.
voordelen tribulus terrestris: libido
Ook de kwaliteit van het zaad krijgt een stevige boost door inname van Gokshura. Het helpt zowel een laag zaadvolume als een laag aantal zaadcellen te verhogen. Ook kan het het sperma beweeglijker maken. Kortom: een kwantitatieve en kwalitatieve verbetering van de zaadproductie – en dus een hogere vruchtbaarheid.

Enerzijds verbeter je met Tribulus Terrestris dus je seksuele prestaties, anderzijds je voortplantingspotentieel. Lieve help, dat klinkt klinisch. Betere seks, met meer kans op kindjes!

ONDERSTEUNING IN HET VERBETEREN VAN FYSIEKE PRESTATIES

Tribulus terrestris helpt je je sportprestaties te verbeteren

Tribulus Terrestris is geen steroïde. Zie het liever als een supplement dat je helpt je prestaties te verbeteren, en je lichamelijke functies ondersteunt.

Naast je prestaties in de slaapkamer kan Tribulus Terrestris een handig middel zijn om meer algemene fysieke prestaties te ondersteunen. Waar het plantje vroeger werd geprezen als hét natuurlijke supplement voor bodybuilders, is dat enthousiasme wat teruggeschroefd. Het bleek niet aantoonbaar dat Gokshura een significant effect heeft op het toenemen van de spiermassa, noch dat het een direct effect heeft op atletische prestaties.

Wat wel klopt is dat het de gezondheid en het functioneren van het lichaam op een algemenere manier kan ondersteunen.

Zo heeft Tribulus Terrestris een antioxiderende werking, wat een heleboel voordelen biedt – waaronder het verhogen van de immuniteit. Daarnaast lijkt het ook de hartfunctie te ondersteunen, onder andere door het versterken van de hartspieren en het verminderen van de aanwezigheid van vrije vetzuren.

Tot slot kan Gokshura je helpen bij het verbeteren van je spijsvertering en het opnemen van belangrijke mineralen en voedingsstoffen. Onderzoek impliceert overigens ook dat het extract een positieve invloed kan uitoefenen op allerlei maag- en darmklachten.

Waar het idee van de verbeterde prestaties bij bodybuilders vandaan komt? Een van de voordelen van Tribulus Terrestris is de positieve invloed om de bloedsomploop. Dat heeft dan wel een positieve invloed op de kwaliteit van je erecties, maar er voor zorgen dat je van de ene dag op de andere echt gespierder wordt doet het niet.

Verwacht van Tribulus Terrestris dus geen mirakels wat je spiermassa betreft – dat laten we over aan meer synthetische, potentieel gevaarlijke “supplementen” als steroïden. Wat je wel van Gokshura mag verwachten is een gezonde en veilige ondersteuning van je fysieke prestaties. Het echte werk? Dat verricht je nog altijd zelf.

MOGELIJKE VERHOGING VAN DE PIJNGRENS

Gokshura heeft een aantal ontstekingsremmende eigenschappen. Zo helpt het bijvoorbeeld bij algemene gewrichtspijn, reumatoïde artritis, en artrose.

Ook zijn er redenen om te vermoeden dat Tribulus Terrestris helpt met pijnbestrijding in het algemeen, en heeft het zeker bij dieren invloed op de pijnreceptoren. In studies op muizen bleek het al effectiever dan een drie keer zo hoge dosis aspirine. De invloed op mensen moet nog verder bestudeerd worden.

INVLOED VAN GOKSHURA OP HET BREIN

Een laatste, niet verwaarloosbaar voordeel van Tribulus Terrestris is de positieve invloed op de werking van onze hersenen. Dit heeft opnieuw te maken met de antioxiderende werking van dit wonderplantje. Regelmatig gebruik van een supplement van Tribulus Terrestris zou de cognitieve functies verbeteren. Denk maar aan een beter geheugen en een verbetering in probleemoplossend denken.

voordelen tribulus terrestris: verbeterde cognitieve functies

Regelmatig gebruik van Tribulus Terrestris zou je cognitieve functies kunnen boosten.

Zoals bij veel natuurlijke ingrediënten het geval is, wordt Tribulus Terrestris nog niet zo lang onderzocht in de Westerse wereld. Waar het plantje in de Ayurveda al eeuwen zijn trefkundigheid bewezen heeft, loopt de wetenschap hier nog wat achter. Wetenschappelijk onderzoek naar de werking en voordelen van Tribulus Terrestris  is misschien relatief gezien nog niet zo lang geleden aangevat. De voorlopige resultaten zijn echter veelbelovend en lijken dat wat de Ayurveda al lang wist te bevestigen.

Omwille van die eeuwen aan ervaring binnen de Ayurveda zijn wij er dan ook volledig van overtuigd: de voordelen van Tribulus Terrestris zijn gewoon niet te onderschatten. En net daarom vind je het extract van dit krachtige plantje nu al terug in Male Complex.

 

LINKS NAAR STUDIES EN CLAIMS

https://bit.ly/3JO7QZe
https://bit.ly/3dmVhrK
https://bit.ly/3p3wDie
https://bit.ly/3A9DEEL
https://bit.ly/3p2lQF8
https://bit.ly/3BOM9Gf

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *